Ordliste
Artikkeloversikt
Ordliste
Side 2

 

F!-mønster

Vitenskapelige forsøk viser at når folk ser på søkemotorresultater følger de et visulet mønster som ligner en F. Dette betyr at de fokuserer mest på områdene øverst og i venstre toppdel av en en søkeresultatside. Utropstegnet viser at vi også gir fokus til annonsene i høyre kolonne.

 

Flash

En applikasjon levert av konsernet Macromedia, som ofte benyttes til å lage animasjoner og websider med avansert grafisk utforming.

 

Frames

"Rammer". En teknikk for inndeling websider i flere undervinduer. Ikke anbefalt av søkemotoroptimaliseringseksperter.

 

Google API

Webtjeneste (Webservice) levert av Google som gir muligheter til sende programmerte spørringer til Googles database, og få returnert søkeresultater som tilsvarer de man finner i søkemotoren.

 

 

Indekserte sider

De sidene som er inkludert i søkemotorens indeks. Antall indekserte sider kan i mange søkemotorer identifiseres ved å bruke et såkalt "site"-søk, eller "nettsted-søk".

 

 

Meta description-tagg

En beskrivelse av siden i toppen av HTML-koden, som søkemotorene enkelte ganger bruker i søkemotorresultatene. En god beskrivelse av siden kan øke både klikkraten og konverteringsraten.

 

Meta keywords-tagg

En oppramsing av nøkkelord i toppen av HTML-koden, som en tidligere brukte til å fortelle søkemotorene hva en side handler om.

 

Meta robots-tagg

En standard for å gi søkemotoren beskjed om den aktuelle siden skal indekseres eller om lenkene på siden skal følges.

 

Sidetittel

Tittelen på en webside. Er viktig både for søkemotorens og brukerens relevansvurdering av siden. En god sidetittel kan påvirke klikkraten. Sidetittelen er et av de mest strategiske sideelementene for plassering av nøkkelord, ettersom det er en HTML-standard og en de facto standard å oppsummere sidens tema på en kort og spesifikk måte i dette sidelementet. Sidetittelen utgjør derfor den synligste delen av søkemotorresultatene.

 

Søkemotoralgoritme

En matematisk formel som en søkemotor bruker til å beregne relevansen til en webside for et bestemt nøkkelord eller en frase.

 

 

Søkemotoroptimalisering

Tilrettelegging av websider slik at de fungerer optimalt i forhold til søkemotorer. Innebærer blant annet å jobbe med nøkkelordoptimalisering, lenkearkitektur og lenkepopularitet. Mer om søkemotoropimalisering.

 

Søkemotorvennlighet

En samlebetegnelse på hvor brukervennlig et nettsted er i forhold til søkemotorer.

 

Whitehat-teknikker

Teknikker for søkemotoroptimalisering som følger søkemotorenes retningslinjer. Dette innebærer blant annet å unngå å delta i store lenkeutvekslingsprogrammer, og unngå bruk av cloaking og doorway-sider.

  


 

 
 


Tags:  FAQs Optimaliseringsordbok søkemotoroptimalisering.Våre tjenester


 
< Forrige   Neste >

Seo Verktøy

A feed could not be found at http://seo.anghus.com/component/option,com_rss/Itemid,0/feed,RSS2.0/no_html,1/

Siste fra Bloggen

A feed could not be found at http://www.anghus.com/blogg/?feed=rss2

Din IP adresse

Din IP adresse er: 3.239.129.91