Markedsføring i søkemotorene

Markedsforing i sokemotorene

Markedsføring i søkemotorene


Markedsføring i søkemotorene blir ansett som viktig blant flere og flere norske bedrifter, og disse jobber aktivt med å få topplasseringer i Google, Yahoo, MSN og tilsvarende søkemotorer. I Norge viser tall fra TNS Gallup at det er en markant nedgang i bruken av de tradisjonelle mediene som aviser, magasiner og radio sammenlignet med Internett, som tiltrekker seg flere brukere daglig. På sikt antar man at Internettmarkedsføring vil bli enda viktigere enn den tradisjonelle formen.


Visste du at hele 76% av 13-19 åringer bruker internett daglig?

Visste du at hele 76% av 13-19 åringer bruker internett daglig?

Flere og flere firmaer jobber nå aktivt for å komme til topps i søkemotorene, – det handler om å bli funnet. Visste du at 90%, av alle som foretar søk på Internett ser kun på de 10 første resultatene. Kort fortalt: – dersom din nettside ikke kommer opp blant de 10 øverste plasseringene på gitte nøkkelord er sannsynligheten veldig liten for at den blir besøkt.


Er dette lønnsomt?


Denne formen av markedsstrategien den mest lønnsomme markedsaktiviteten dersom den utføres riktig. En slik form for markedsaktivitet treffer ditt publikum når de aktivt leter etter produktene/tjenestene dine.


Er søkemotoroptimalisering noe for meg?


Husker du hvor mye ressurser du har lagt ned bak nettprosjektet ditt? En ting er alle de timene som har gått med til planlegging, men desto viktigere er kostnadene forbundet med nettsatsningen. Hva er vitsen med å betale 20-30.000.- eller kanskje mer for en nettside som ikke blir funnet av kundene dine?

Ta kontakt med oss, dersom du ønsker at din nettside skal bli funnet i søkemotorene. Ved å trykke på lenken kan du lese mer om metoden vi bruker for å optimalisere ditt nettsted.


Noen enkle utrykk du må kunne om markedsføring i søkemotorene


Search engine optimization (SEO): eller søkemotoroptimalisering på norsk. Her brukes diverse teknikker som gjør at din nettside får en høyere plassering i søkemotorene. Ved hjelp av nøkkelord optimaliseres innholdet på nettsidene dine slik at akkurat din nettside kommer høyt opp når noen foretar søk på Internett.

Search engine advertising: eller annonsering i søkemotorene. Her betaler man for en høy plassering når noen søker etter ditt produkt, eksempelvis bedriftssøket til Kvasir.

Paid inclusion: eller betalte oppføringer på norsk. Eksempelvis Google AdWords, hvor du kan betale for å få en høy plassering i søketjenestene.

Ved å trykke på lenken kan du lese mer om andre utrykk som benyttes til søkemotoroptimalisering.

Ønsker du en gratis vurdering av din nettside, kan du bestille vår gratis analyse i dag.
Tags:  Markedsføring i søkemotorene internettmarkedsføring Søkemotoroptimalisering SEO