Reklame i søkemotorene
Reklame i søkemotorene eller bedre kjent som PPC markedsføring (Pay Per Click) åpner opp nye muligheter for din bedrift for å nå frem til dine kunder på en enkel og kostnadseffektiv måte. I motsetning til søkemotoroptimalisering gir reklame i søkemotorene en hurtig effekt, og passer utmerket dersom din bedrift skal dra i gang små og målrettede reklamekampanjer. Og jo mer du er villig til å betale jo bedre plasseringer for du for din reklame.

Hvor blir reklamen min plassert?


Under ser du hvor reklamen din kan bli plassert dersom du velger å reklamere i søkemotorene. Merk at dette er et utdrag fra Google og deres AdWords program, alle søkemotorene har forkjellig måte å vise reklame i søkemotorene på.

Reklame i søkemotorene

I tillegg til Google, har du også muligheten til å kjøpe reklameplass hos MSN og Yahoo dersom du vil kjøre en internasjonal kampanje, for ikke å snakke om Kvasir og Sesam i Norge.

Hvor mye koster det å annonsere i søkemotorene?


Kostnadene forbundet med reklame i søkemotorene er helt avhengig av hvor mye penger du og din bedrift er villig til å bruke – du kontrollerer selv hvor og når annonsen din skal vises. Likevel er det noen enkle begreper du må kunne før du setter i gang.

CPM: Cost per thousand (Pris per 1000 visninger), i likhet med nettaviser og andre Internett portaler er det enkelte søkemotorer som tar seg betalt etter CPM metoden. Kort fortalt går dette ut på at du betaler en fast pris for reklamen din helt uavhengig av om noen brukere trykker på den eller ikke.

CPC: Per-click fee (betaling per klikk), her betaler du hver gang en bruker trykker på annonsene dine. Du bestemmer selv hvor mye du er villig til å betale for reklamen din, og kontrollerer dermed plasseringen av reklamen din.

PPA: Pay-per-action, går ut på at du blir belastet etter at en viss handlig er blitt utført av en bruker. Et eksempel på dette kan være at du kun blir belastet dersom en bruker velger å bestille en katalog fra nettsiden din, eller melder seg på for å motta nyhetsbrev fra ditt firma. Her kan du lese mer om Pay-per-action.


Hvordan rangeres reklamen min i søkemotorene?


Avhengig av hvilken søkemotor du velger å annonsere i bestemmes rangeringen av din reklame etter: 1. hvor mye du er villig til å betale for det og 2. utformingen av reklamen din. Google rangerer reklamen etter relevans, dersom du bruker de riktige nøkkelordene vil du oppnå høyere plassering enn om du kun bruker generiske uttrykk. Det er derfor viktig at du og din bedrift bruker tiden på å utarbeide gode og målrette reklamekampanjer.

Ønsker du og din bedrift å komme i gang med reklame i søkemotorene?


Kontakt oss i dag for mer informasjon!

Tags:  Reklame i søkemotorene Reklamering Markedsføring Søkemotoroptimalisering