Optimalisering
Hva skal til for å optimalisere en nettside? - tips og triks til deg som vurderer å starte en ny nettside.


Optimalisering - er du klar for søkemotorene?


Greit du har brukt mye ressurser på å få i stand en nettside, men hva nå? Blir du funnet i søkemotorene?


Ofte når vi møter nye kunder som ønsker å optimalisere nettsiden sin, blir sjokkerte når de får høre at nettsiden deres ikke vil oppnå høy plassering i søkemotorene slik nettsiden deres er nå. Og det er heller ikke så uvanlig at enkelte rister på hodet og legger ut om hvor mye penger de har brukt på nettsiden osv.. Kjenner du deg igjen i denne situasjonen?


Under har vi prøvd å lage en liste over ting som du bør tenke igjennom før du bestiller en designer til å gå over nettsiden.


Bruken av rammer (Frames)


Vi starter aller først med bruken av rammer (Frames), heldigvis er bruken av rammer på vei ut. Men det er fortsatt enkelte designere som velger å bruke rammer på nettsiden. Kort fortalt, bruker du rammer på nettsiden din, kan du glemme optimalisering, fordi søkemotorene ikke klarer å indeksere nettsidene som bruker denne teknologien. Eneste muligheten du har er å redesigne nettsiden din. En måte å gjøre dette på er å bruke noframes kommandoen, hvor du deretter plasserer en an annen versjon av nettsiden din inn i eksisterende. Den nye nettsiden er det søkemotorene vil se; og her kan du plassere relevant innhold og navigasjonsmenyer. Men vi vil likevel anbefale at du bygger opp en ny nettside.


Flash


I det siste har det vært mye snakk om at søkemotorene endelig klarer å lese Flash sider. Dette er noe vi IKKE har lagt merke til enda. Ikke misforstå det er helt greit å bruke Flash på nettsiden din, men dersom du velger å bruke Flash over hele nettsiden, kan du si farvel til optimalisering og høye plasseringer i søkemotorene.


Dersom du kun benytter deg av Flash på nettsiden din, anbefaler vi at du lager statiske filer (HTML) av nettsiden og lenker til disse fra forsiden. Her ofrer du kanskje brukeropplevelsen som du får ved å bruke Flash, men vil du ha trafikk fra søkemotorene er du nødt til å gjøre dette.


Dynamiske URL adresser


Har du noen gang lagt merke til nettadresser som ser følgende ut:

http://www.dittdomene.com/produkter.php&354=prod333&subproduct


http://www.dittdomen.com/boards/
filename.php?id=F98ZF4&productId=39222&section=wicked&brand=582&template=532


Dette er helt vanlig dersom du bruker en publiseringsløsning som ikke er tilrettelagt for søkemotorene. Slike URL adresser er vanskelige å indeksere for søkemotorene.


Men fortvil ikke dette er enkelt å løse, spesielt dersom nettsiden din ligger på en Linux server. For å løse dette lager du en htaccess fil og angir hvordan URL adressen skal bli seende ut.


Ved å benytte deg av metoden nevnt over vil URL adressene dine tilsvare noe sånt:


http://www.dittdomene.com/produkter/354/prod333/subproduct/

http://www.dittdomene.com/boards/wickedboards/39222/board532/


Med disse URL adressene er det letter å oppnå høyere plassering i søkemotorene.


Design og optimalisering


Meny


Klarer søkemotorene å lese menyene du bruker på nettsiden? Igjen, ikke bruk menyer som er laget i Flash eller JavaScript, selv om det utseendemessig ser mye bedre ut.


Når det gjelder søkemotoroptimalisering og generell optimalisering er det svært viktig at du bruker nøkkelordene dine i menyen. Det er derfor viktig at du planlegger grundig igjennom hva nettsiden din skal inneholde og hvordan du ønsker at menystrukturen skal være.


Sidekart (Sitemaps)


Gjør det til en vane at du alltid legger til en sidekart på nettsiden din. Sidekart er en samling av alle tilgjenglige nettsider som ligger ute, her har du et eksempel på et sidekart. Dette er en enkelt og lettvint løsning.


Tags:  Optimalisering nettside søkemotoroptimalisering søkemotorene
 
< Forrige   Neste >

Seo Verktøy

A feed could not be found at http://seo.anghus.com/component/option,com_rss/Itemid,0/feed,RSS2.0/no_html,1/

Siste fra Bloggen

A feed could not be found at http://www.anghus.com/blogg/?feed=rss2

Din IP adresse

Din IP adresse er: 44.192.47.87