Robots.txt fil
Lurer du på hvordan en Robots.txt fil fungerer?

Robots.txt fil

 

Robots.txt fil er kun brukt for å fortelle søkemotorene hvilke sider av nettstedet ditt som skal indekseres, og hvilken som skal utelates. Av erfaring er det mange der ute som tror at det å ha en robots.txt fil liggende på serveren gjør det enklere å indekseres i søkemotorene. Dette er feil!

 

Over til litt koding

 

Dersom du Ikke ønsker at nettsiden din skal indekseres i søkemotorene holder det med at du setter inn denne koden i index filen din: <meta name="robots" content="noindex,nofollow"> Merk dette er kun hvis du IKKE ønsker at nettsidene dine skal indekseres i søkemotorene.

 

Men dersom det kun er deler av nettsiden som ikke skal indekseres i søkemotorene, er du nødt til å sette opp en robots.txt fil, for å fortelle søkemotorene hvilke deler av nettstedet ditt som ikke skal indekseres. (Ønsker du å lese mer om dette kan du trykke på denne lenken: Robots Exclusion.)

 

Hvor skal Robots.txt fil plasseres?

 

Robots.txt fil plasseres i root mappen av webhotellet ditt. Dersom du ønsker at alt innhold på nettsiden din skal indekseres skriver du denne koden:

 

User-agent: *

Disallow:

 

Dersom du kun vil at enkelte mapper av nettsiden din ikke skal vises i søkeresultatene bruker du denne koden:

 

User-agent: (*)

Disallow: /mappe/

 

Og denne bruker du hvis du bare vil beskytte noen filer:

 

User-agent: (*)

Disallow: /forside/fil2.html

 

Med dette håper jeg at du har fått forståelsen av hvordan en Robots.txt fil fungerer. Ønsker du å lese mer om dette kan du gjøre det ved å følge denne lenken: Robots.txt-fil


Tags:  Robots.txt fil Søkemotorene
 
< Forrige   Neste >

Seo Verktøy

A feed could not be found at http://seo.anghus.com/component/option,com_rss/Itemid,0/feed,RSS2.0/no_html,1/

Siste fra Bloggen

A feed could not be found at http://www.anghus.com/blogg/?feed=rss2

Din IP adresse

Din IP adresse er: 44.192.47.87