Webhotell og domene
Webhotell og domeneleverandører, hvem skal man velge?

Registrering av domenenavn


I dag finnes det mange leverandører i det norske markedet, som tilbyr domenenavn og hostingstjenester (Webhotell). Dette gjør det også veldig vanskelig å finne frem til den rette leverandøren. Først å fremst må du finne ut av hvor stort behov du har, hvor mye lagringsplass trenger du på Webhotellet ditt? Hva slags domenebetegnelse er du ute etter (no, com, org, net)?

Dersom du kun skal lage et enkelt nettsted for firmapresentasjon, holder det med at du velger de minste pakkene på 50 MB osv. Men dersom du går i planer om å ha et større nettsted hvor du selger produkter, eller andre tjenester kan det være lurt å velge ut Webhoteller som begynner fra ca 100 MB og oppover.


Hvem skal man velge?


Det kan være lurt å gå for de mest kjente domeneleverandørene, personlig har jeg god erfaring med www.one.com og www.domenepartner.no. Men uansett hvilke leverandør du velger, er det viktig å se på supportbetingelsene deres. Det vanlige er at de seriøse aktørene opererer med 24 timers support.


Dersom du IKKE skal ha ett no domenet, kan du også benytte deg av de utenlandske leverandørene. Ikke misforstå det er fullt mulig å kjøpe et no domenet og peke det videre til Webhotellet du kjøper fra et utenlandsk leverandør, men dersom du ikke vet noe om DNS og hvordan det fungerer er det ikke å anbefale. Eventuelt kan du spørre leverandøren i Norge om ikke de kan sette det opp for deg.


Når du leser dette kan det virke som om jeg oppfordrer folk til å benytte seg av utenlandske leverandører, når det kommer til leie av Webhotell. For så vidt så gjør jeg det, og det med god grunn. Det har seg nemlig slik at seriøse aktører i utlandet tilbyr Webpakker for rundt 5-600 Kr, hvor du tilgjengjeld har en lagringskapasitet mellom 20-40 GB. Dette er mye rimeligere enn det de norske leverandørene klarer å levere for.


Dersom du ønsker å benytte deg av de utenlandske leverandørene anbefaler jeg www.siteground.com og www.dreamhost.com.


Jeg vil også anbefale at du både kjøper det samme domenenavnet med både no og com endelser. Det har seg slik at søkemotorene har en tendens til å plassere treff fra de lokale endelsene (.no i Norge) høyere enn andre endelsen, for eksempel .com. Men har du begge navnene, kan du velge å bruke .com endelsen, og peke .no til det, via DNS. Snakk med din nettleverandør om dette.


Tags:  Webhotell Domene
 
< Forrige   Neste >

Seo Verktøy

A feed could not be found at http://seo.anghus.com/component/option,com_rss/Itemid,0/feed,RSS2.0/no_html,1/

Siste fra Bloggen

A feed could not be found at http://www.anghus.com/blogg/?feed=rss2

Din IP adresse

Din IP adresse er: 44.192.47.87