« Derfor vil ikke Wikipedia lykkes med sin søkemotor
» Oppdatering av bloggen

Digger Google nettsiden min?

03.09.07 | 27 Kommentarer

Digger Google nettsiden min? Alle som driver med nettsider har vel tenkt igjennom dette selv. Tidligere eller så sent som i fjor holdt det lenge med å bygge opp nettsider og så peke mange inngående lenker til den, og vips så oppnådde man høye plasseringer i søkemotorene. Ikke nok med det, 2006 var også året da reciprocal lenking enda var populær. Men dette ser ut til å ha forandret seg betraktelig i begynnelsen av år 2007.

Denne artikkelen er et forsøk på å vise hvordan man kan finne ut av om Google fortsatt digger nettsiden din. Internett har vokst seg så stort at Google har bevisst gått inn for å dele resultatene sine i 2: en for nettsider om rangerer i søkemotorene og den andre for nettsteder som kommer opp under supplemental index (tilleggsresultater).

Det er fortsatt viktig å ha mange inngående lenker for å oppnå gode plasseringer i søkemotorene, men enda viktigere er det å holde seg utenfor Googles tilleggsresultater. Resultatet av denne splitten er at de nettsidene som ikke har kvalitetslenker pekende mot seg blir ikke indeksert like hurtig/ofte som før og ikke minst at Googleboten ikke finner frem til alle undersidene.

Sjekk Cache datoen på nettsiden din

Foreta en site søk på nettsiden din. Eksempelvis: site:dittdomene.no

Trykk deretter på lenken som heter i hurtigbuffer (Cached) du vil nå se hvordan Google ser på nettsiden din. Dette er en kopi av nettsiden som Googlebot lagret sist den var på nettiden din. Sammenlign resultatene du får fra din egen nettside med konkurrentene dine for å se hvorvidt nettsiden deres er mer populær hos Google eller ikke.

Det er helt normalt at datoen på nettsiden i hurtigbufferet er noen uker gammelt, dette er helt avhengig av type nettsted. Men dersom du ser at datoen i hurtigbufferet er over en måned gammel eller mer, så tyder dette på at nettstedet ditt ikke blir prioritert av Google.

Den evige debatten om PageRank

Dersom du ser at det ikke går mer enn en uke mellom hver gang hurtigbufferet oppdateres er dette en veldig sterk indikasjon på at Google digger nettsiden din. Mange mener at en god PageRank sørger for akkurat dette. Selv har Matt Cutts uttalt i bloggen sin at PageRanken på en nettside har ikke så mye å si for hvorvidt nettsiden kommer høyt opp i søkeresultatene, men den har stor betydning for hvor ofte nettsiden din blir indeksert i Google.

Skal jeg oppdatere nettsidene mine oftere?

Mange tror at det å oppdatere nettsiden sin oftere vil resultere i bedre treff fra Google. Dette er både riktig å galt. Det er riktig fordi, en nettside som oppdateres ofte (eksempelvis en blogg en avisside) blir oftere besøkt av Googlebot, men dette har tilgjengjeld ingen sammenheng med høyere plasseringer i søkemotorene. Dette bestemmes i stor grad fortsatt av antall inngående lenker, men desto viktigere, det er kvaliteten av disse lenke som teller fremfor kvantitet.

Bruk dype lenker (Deeplinks)

Den største feilen som de fleste webmastere gjør er å peke for mange lenker til hovedsiden sin, og glemmer alle de andre undersidene. Som jeg har beskrevet tidligere er det veldig vanskelig å optimalisere for mer enn to og maks tre nøkkelord per side. Dette resulterer i at du må fordele innholdet ditt på flere undersider og optimalisere for forskjellige nøkkelord. Sørg da for at du også peker lenker til disse undersidene og ikke bare til hovedsiden din.

Du trenger ikke få indeksert alt innholdet på nettsiden

Igjen er det kvalitet fremfor kvantitet som gjelder. Det er ikke nødvendig å få indeksert alle sidene på et nettsted. Men det viktigste er å få indeksert de sidene som betyr noe. Danny Sullivan har skevet en artikkel om hvordan man kan kontrollere hvilke sider som blir indeksert eller ikke, noe jeg anbefaler alle å lese: Meta Robots Tag 101: Blocking Spiders, Cached Pages & More.

Hvorfor er dette viktig for min nettside?

Det er viktig at du setter deg inn i disse prinsippene fordi Google har begynt å forandre fokus. I stedet for å være den største søkemotoren ønsker de nå å bli den beste i klassen. Dette gjør da at det er mange nettsteder som kommer til å miste sine plasseringer og ende opp i tilleggsresultatene. Gi Kudos til denne saken!

Skrevet av Anghus - Søkemotoroptimalisering

Legg igjen en kommentar da

Dersom du likte denne posten kan du abonnere på RSS feed!

27 kommentarer

speak up

Kommenter innlegget under, eller bruk trackback fra din egen side.

Smil og andre smiler tilbake, og husk ikke SPAM.

Du kan bruke følgende tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

:

: