« Oppdatering av bloggen
» Hvordan bygge lenker- 8 ukers guide

Enkel guide for hvordan DU kan tjene penger på bloggen din.

03.15.07 | 29 Kommentarer

Tjener du penger på bloggen din? Hæ? Kan man tjene penger på å blogge? – ja det kan man, og leser du videre skal jeg vise deg hvordan også du kan tjene penger på bloggen din.

Du blir kanskje ikke rik over natta, – så ikke si opp jobben din riktig enda. Men jeg garanterer at dersom du benytter deg av metoden under vil du sitte igjen med en ”a-ha opplevelse” og kanskje du blir bitt av basillen, hvem vet.

Hvordan kan man tjene penger på å blogge?

Det finnes tradisjonelle former og kanskje mer utradisjonelle. Merk at når jeg skriver utradisjonelle former så mener jeg at disse metodene blir ikke benyttet i likestor grad i Norge som i utlandet.

Tre enkle måter for å få betalt for å blogge

Google AdSense

Denne formen for reklame har eksistert lenge i Norge, og mange bloggere tjener allerede penger på dette. Kanskje ikke de største summene, men det er bedre enn ingenting. Men er det ikke kjedelig å sette av så stor plass på siden din, og sitte igjen med noen kroner i uken?

Lenkesalg

Du visste vel at du kan få betalt for å plassere andres lenker til siden din? Også denne formen er så å si utviklet i Norge, dersom du ikke orker å ringe rundt til andre og spørre om de vil kjøpe en lenke fra nettsiden din, kan du jo alltids benytte deg av Text links Ads. Men også her må du ikke regne med å tjene så mye, spesielt dersom du blogger på norsk.

Få betalt for å blogge

Dette er kanskje den mest utradisjonelle formen for å tjene penger på bloggen din i Norge. Hva går denne metoden ut på? Jo, slik det går frem i overskriften så får du betalt for å blogge om en nettside, produkt eller tjeneste. Enkelt ikke sant?

Mange vil nok mene at dette er vel litt i det drøyeste laget, men akkurat nå er dette den letteste måten å tjene penger som blogger. Dessverre finnes det ikke tilsvarende tjeneste i Norge enda, og jeg tviler på om markedet er stort nok til det, men det kan jo kanskje være noe for VG nett og ITavisen, hvem vet.

Men jeg anbefaler deg å se på Pay Per Post. I skrivende stund er det firmaer som er villige til å betale nærmere $1000 for at du skal blogge om dem. Riktignok stilles det strenge krav til hvem som får lov til å blogge og ikke, og de fleste betaler heller ikke så mye.

Det som er interessant er at på ”top earners” listen er det ti personer som har tjent mer enn $500 den siste måneden. Ikke verst for å drive med hobbyen sin.

Dersom du ikke er av de heldige som får godkjent bloggen din i Pay Per Post systemet kan du jo alltids gå rundt systemet. Ta heller å kontakt andre nettsider direkte.

Hvor finner jeg folk som er villige til å betale meg for å blogge?

Ta en titt på nettsteder som er listet her: Kjøp eksisterende nettsider. De fleste av sidene som er listet her har et eget salgsforum på sidene sine hvor du kan finne potensielle kjøpere av en artikkel på bloggen din.

Hva kan jeg forvente å tjene på dette?

Som jeg skrev i innledningsvis så vil du nok ikke tjene de største summene, men et sted mellom 100- 200 Kr per post bør du nok klare, og skriver du to-tre poster per dag så har du fort dekket inn webkostnadene dine.

For de av dere som lurer, så er denne posten et svar på mailen jeg fikk av Amund:

Hei, jeg lurer på det er mulig å tjene penger på å blogge? Hvis så, hvordan bør jeg gå frem?

Har du et spørsmål som du ønsker å stille, kan du gjøre dette ved å fylle ut dette: Kontakt meg.

Gi Kudos til denne saken!

Skrevet av Anghus - Søkemotoroptimalisering

Legg igjen en kommentar da

Dersom du likte denne posten kan du abonnere på RSS feed!

29 kommentarer

speak up

Kommenter innlegget under, eller bruk trackback fra din egen side.

Smil og andre smiler tilbake, og husk ikke SPAM.

Du kan bruke følgende tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

:

: