« Enkel guide for hvordan DU kan tjene penger på bloggen din.
» Anghus er busy

Hvordan bygge lenker- 8 ukers guide

03.18.07 | 22 Kommentarer

Hvordan bygge lenker I helgen har jeg sittet og jobbet med en amerikansk nettside hvor målet var å komme med en strategi for øke antallet av inngående lenker på en mest kostnadseffektivt måte, samt å unngå at søkemotorene innså hva som foregikk.

Etter grundig gjennomgang av nettsiden og antall inngående lenker kom jeg opp med en 8 ukers strategi. Under vil jeg vise deg hvordan du selv kan gjøre dette, ved å følge strategien over de neste 8 ukene. Jeg garanterer at dersom du følger denne strategien på en riktig måte, vil du allerde i løpet av de neste 8 ukene legge merke til forbedringer av resultatene i søkemotorene.

Merk at denne strategien er laget for en engelskspråklig nettside, men den kan fullt ut benyttes av norske nettsider også. Det foregår riktignok en debatt innen SEO miljøet om hvorvidt det er så lurt å få inn mange lenker fra nettsteder som bruker et annet språk.

Til nå har jeg ikke lagt merke til dette enda, men dersom du har opplevd dette selv, så skriv gjerne noen setninger i kommentarfeltet under. For å unngå at du går helt ”bananas” med strategiene jeg har beskrevet under, kommer jeg til å ta for meg en uke av gangen. Dersom du ønsker å få tilsendt hele guiden på en gang kan du kontakte meg her.

Enkelte som jobber med lenkebygging på heltid mener at det er viktig å ikke øke antall inngående lenker til en nettside med mer enn 5-7% hver måned. Dette fordi søkemotorene ikke skal bli mistenksomme. Nye nettsteder kan benytte seg av en mer aggressiv lenkekampanje da søkemotorene enda ikke har klart å kartlegge mønstert for inngående lenker. Uansett om du velger å gå hardt ut eller bygge lenker over tid, er det viktig at du først finner ut av antall lenker du har inn til ditt nettsted, dette kan du gjøre ved å bruke dette verktøyet: Link Popularity check.

Bookmark gjerne denne siden, da jeg kommer til å oppdatere den over de neste 8 ukene. Første uke av lenkeprogrammet. Starter uke 12 (19-25.03.07)

Legg til din nettside i DMOZ, Yahoo Directory og Microsoft bCentral. Dette koster deg totalt $348 ($299 for Yahoo Directory og $49 for Microsoft bCentral). Ved å gjøre dette får du: En lenke fra DMOZ, husk at det kan ta veldig lang tid før nettsiden din blir lagt til. Du får 6 lenker fra Yahoo Directory, og er du heldig får du også en lenke fra Yahoo’s internationale katalog. Fra Microsoft får du opptil 15 inngående lenker, avhengig av hvilken funksjon du velger, men du kan lese mer om dette på sidene deres. Bare ved å gjøre det jeg har beskrevet over vil du klare å få inn godt over 15 lenker fra forskjellige domener.

Skriv artikler

Jeg har tidligere skrevet en artikkel om hvordan du kan publisere artikler for å øke synligheten av nettsiden din. Nå er det på tide at du også gjør dette. Skriv en artikkel og publiser den i disse katalogene: Ezine Articles, GoArticles, Article Dashboard, iSnare, Article Finders, Article City, Idea Marketers, Article Alley, Article Depot, og Amazines.

Ved å gjøre dette får du minimum 10 inngående lenker fra forskjellige domener, og dette tallet kan lett stige avhengig av hvor populær artikkelen din er. Husk at det tar lang tid å bygge inngående lenker på denne måten, noe som er bra da dette går over en lengre periode.

Send ut en pressemelding

Gå til PRWeb Direct og send ut en pressemelding. Dette koster deg $169 dersom du skriver pressemeldingen din selv. Prisen inkluderer distribusjon av pressemeldingen din til nettsteder som: Google, Yahoo og MSN. I tillegg får du også to inngående lenker (prweb.com og emediawire.com). Det er veldig mange andre nettsteder som benytter seg av å publisere nyhetene fra disse sidene.

Dersom det du skriver er interessant og spennende, er sannsynligheten veldig stor for at nettsiden din blir sitert hos andre, noe som igjen kan generere flere hundre inngående lenker til nettsiden din.

Kjøp lenker

Gå til disse: text-link-ads, linkadage og textlinkbrokers og kjøp oppføringer på andre nettsider. Sjekk alltid ut om nettsiden du plasserer lenken din på har relevans til din egen nettside. Det er også viktig at nettsiden du kjøper en lenke hos følger Webmasters guidelines. Dersom du følger de stegene jeg har beskrevet over har du i løpet av uken klart å oppnå minimum 30 unike inngående lenker til din nettside. Andre uke av lenkeprogrammet starter i uke 12 (26-01.4.07)

Gi Kudos til denne saken!

Skrevet av Anghus - Søkemotoroptimalisering

Legg igjen en kommentar da

Dersom du likte denne posten kan du abonnere på RSS feed!

22 kommentarer

speak up

Kommenter innlegget under, eller bruk trackback fra din egen side.

Smil og andre smiler tilbake, og husk ikke SPAM.

Du kan bruke følgende tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

:

: