« Annonsering på Internett
» Blogg er ut!

Web 2.0 annonsering – Google Pay-per-action

03.29.07 | 8 Kommentarer

Pay-per-action

Ser ut som om Google er tankelesere. I går skrev jeg om Annonsering på Internett, og da jeg åpnet mail kontoen min i dag (og ja, jeg er nødt til å abonnere på alt for å henge med) så fant jeg ut at Google har begynt å teste ut pay-per-action (PPA) løsning istedenfor pay-per-click løsningen som de opererer med i dag. Her kan du kan lese den offisielle uttalelsen om Pay-per-action.

Pay-per-action (PPA) løsningen er etter min mening et forsøk for å demme opp for klikksvindelen som forekommer ved bruk av en tradisjonell PPC løsning. Slik som jeg beskrev i Annonsering på Internett så er klikksvindelen et alvorlig problem – dersom klick fraud raten kun var så lite som 0.02% hvorfor vil da Google satse på denne løsningen? Er det en innrømmelse kamuflert som ”brukerne våre er tjent med dette”? Uansett så syns jeg at dette er et utrolig bra initiativ og et steg i riktig retning, bra jobbet Google.

Hvordan fungerer pay-per-action?

Like greit å si det med en gang – tjenesten er kun tilgjengelig “over there” for øyeblikket. Men til de av dere som er spent på hvordan dette fungerer så kan dere lese videre.

Får å ta i bruk PPA løsningen er man nødt til å installere Google’s ”conversion tracking code” i HTML koden. Med PPA bestemmer du selv hvor mye du er villig til å betale for å utført en handling. Det være seg melde på nyhetsbrevet ditt, eller rett og slett bestille et produkt fra nettsiden din.

Igjen kan det tenkes at også PPA løsningen åpner opp for eventuelle svindlere, som for eksempel foretar bestillinger eller registrer seg på nyhetsbrev ved bruk av feil navn og mailadresse.

Gi Kudos til denne saken!

Skrevet av Anghus - Søkemotoroptimalisering

Legg igjen en kommentar da

Les også:

Dersom du likte denne posten kan du abonnere på RSS feed!

8 kommentarer

speak up

Kommenter innlegget under, eller bruk trackback fra din egen side.

Smil og andre smiler tilbake, og husk ikke SPAM.

Du kan bruke følgende tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

:

: