« Web 2.0 annonsering – Google Pay-per-action
» Hvorfor bloggen din su#%@

Blogg er ut!

04.09.07 | 5 Kommentarer

Har du en blogg? – duh… selvsagt har jeg en blogg. Okay, men hvor ofte oppdaterer du den? – hm…
Kjenner du deg igjen i det som står over? Jeg vet at jeg har gjort det den siste tiden. Faktisk så gikk det så langt at KP fra Kuttisme la igjen denne kommentaren. Men jeg vet at jeg er ikke alene om dette.

I desember 2006 utviklet Gartner en rapport som viser at kun 2% av Internettbrukerne var aktive bloggere, 10-15% av brukerne oppdaterte bloggene sine av og til. Mens hele 50% av Internettbrukerne var kun interesserte i å LESE det andre skrev.

Videre i rapporten ble det avdekket av over 200 millioner bloggere rett og slett gav opp bloggingen og antall bloggere har sunket til rundt 100 millioner.

Hvordan skal man tolke disse tallene?

Enkelte mener at bloggingen kun er i startfasen mens andre mener at bloggboblen er i fred med å sprekke. Jeg tilhører vel de som mener det siste. Riktignok tipper jeg at bloggfeberen i Norge kommer til å avta saktere enn i utlandet. Begrunnelsen for påstanden min er rett og slett at Norge fortsatt er i steinalderen når det gjelder tilgjenglighet av norskutviklede bloggtjenester, og har derfor ikke oppnådd det fulle potensialet enda.

Bloging.no og Vgb.no

For under 2,5 år siden var blogg et ukjentbegrep i Norge, helt til noen smarte mennesker hos VG og Dagbladet faktisk leste hva journalistene deres skrev, og bestemte seg for å lansere sine egne bloggtjenester, og dermed kom hypen til bakvendtlandet Norge.

Men det skulle ta enda 2 år før bloggingen nådde frem til bedriftsmarkedet i Norge. I USA er det helt vanlig at bedrifter som opererer i B2C markedet har en blogg, som oppdateres jevnlig.
Men også denne trenden er i ferd med å snu, flere og flere bloggere har begynt å innse hvor mye tid det tar for å opprettholde en blogg. Faktisk har dette åpnet et helt nytt marked, for ghost writers og copy writers i utlandet (profesjonelle bloggere som kan leies inn for å oppdatere bloggen din).

Vil bloggfeberen avta?

Vel som jeg skrev til å begynne med, så tror jeg det. I november 2006 skrev Dave Sifry at Technorati hadde indeksert over 57 millioner blogger og at antall blogger økte med hele 3 millioner hver måned eller nærmere bestemt hele 100.000 nye blogger daglig, i motsetning til juni 2006, hvor det var hele 160.000 blogger som ble rapportert inn til Technorati. Dette tilsvarer en nedgang på hele 37.5 %. Nå blir det ganske drastisk å dra en endelig konklusjon på om hvorvidt bloggerne er i ferd med å dø ut, men personlig er jeg i oppfatning av at nedgangen er dramatisk, spesielt om det blir vedvarende.

Les også: Hvorfor bloggen din su#%@

Gi Kudos til denne saken!

Skrevet av Anghus - Søkemotoroptimalisering

Legg igjen en kommentar da

Les også:

Dersom du likte denne posten kan du abonnere på RSS feed!

5 kommentarer

speak up

Kommenter innlegget under, eller bruk trackback fra din egen side.

Smil og andre smiler tilbake, og husk ikke SPAM.

Du kan bruke følgende tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

:

: