« Web 2.0 Over og ut!
» Presenter deg selv

Har du kontroll på statistikken?

04.12.07 | 20 Kommentarer

Har du kontroll på statistikken? Vel hvis du er som meg, så bruker du tid på å undersøke dine besøkende. Det som overrasker meg aller mest er når jeg leser uttalelser som:

Vi har 800 unike lesere på sidene våre hver dag!

800 unike er mye, men på en blogg? WOW!!!

Spørsmålet jeg alltid har hatt lyst til å stille disse webmasterne er: Har du egentlig kontroll på statistikken din? Og hvis så, hvordan kan det ha seg at akkurat din blogg eller nettside har flere besøkende per dag enn de sidene som er listet på TNS Gallups sin liste? Hvilke statistikkprogrammer bruker du til å overvåke trafikken på nettsiden din?

Samme side, men tre forskjellige resultater

Webalizer

Under ser du statistikken fra denne bloggen, det første bildet viser statistikken ved hjelp av Webalizer. Som du ser helt nederst viser Webalizer at denne bloggen hadde 809 besøkende den 10.04.07.

stat-3.jpg

Ikke verst eller hva? Tar jeg utgangspunktet i gjennomsnittstallet så langt, tilsvarer det hele 637 besøkende per dag i april måned. Og alle vet vel at statistikken aldri lyver, så hvis denne trenden fortsetter så kommer denne bloggen til å ha hele 18.000 besøkende i april 2007. – Men vent nå litt, noe virker muffens her, jeg nekter å tro at bloggen min har 637 besøkende per dag.

Awstats

Men nå er jeg så heldig at jeg kan se statistikken ved hjelp av et annet program, nemlig Awstats. Ifølge Awstats hadde bloggen kun 494 besøkende den 10.04.07.

Awstats

Hm… hvor ble det av de 315 andre? Også gjennomsnittstallet per dag er lavere (328,64) enn det jeg fikk i Webalizer. Hm… strange, men la gå, 494 er vel bedre enn ingenting. Men jeg syns fortsatt at besøkstallet er for høyt. Dersom det virkelig var 494 besøkende her den 10 april, hvorfor er det ikke flere som har kommentert innleggene?

Google Analytics

For ordensskyld la oss sjekke antall besøkende ved hjelp av Google Analytics. Som du ser under viser Analytics at bloggen bare hadde 182 besøkende den 10.04.07.

Google Analytics

312 besøkende mindre enn det Awsats viser og hele, 627 mindre enn Webalizer.

Hvem velger jeg å tro på?

Personlig tilhører jeg den pessimistiske gruppen når det kommer til sånne ting. Derfor går jeg for statistikken fra Analytics. Selv om jeg vet at ingen av disse gir meg det riktige svaret. Det har seg slik at alle disse programmene måler statistikken på forskjellige måter, og det er fordeler og ulemper med alle tre. Du kan lese om hvordan hvert enkelt av dem fungerer ved å følge denne lenken: Lies, Damned Lies and Web Statistics.

My Long Tail

I tillegg til å bruke de tre programmene jeg har listet opp over, bruker jeg også statistikkprogrammet My Long Tail. Det unike med dette programmet er at My long tail samler inn data som gir deg oversikten over hvor dine besøkende kommer fra. Enten om de trykker på en lenke eller finner deg i søkemotorene. I tillegg gir programmet deg oversikt over de mest populære søkeordene som dine besøkende bruker for å finne frem til deg.

My long tail

Har du kontroll på statistikken?

Så moralen på visa – når du oppgir at du har 800 lesere på nettsiden din hver dag, bør du også oppgi hvilket program du bruker.

Oppdatering: 11.05.07: Sverre Sjøthun skriver også om dette emnet.

Gi Kudos til denne saken!

Skrevet av Anghus - Søkemotoroptimalisering

Legg igjen en kommentar da

Les også:

Dersom du likte denne posten kan du abonnere på RSS feed!

20 kommentarer

speak up

Kommenter innlegget under, eller bruk trackback fra din egen side.

Smil og andre smiler tilbake, og husk ikke SPAM.

Du kan bruke følgende tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

:

: