« Google i nytt format
» Google stenger AdSense kontoer

No follow eller yes follow?

05.14.07 | 11 Kommentarer

Som du sikkert har skjønt så er jeg ikke særlig begeistret for bruken av ”Nofollow”, hvis jeg først plasserer lenker på nettsiden min, hvorfor skal jeg da fortelle allmektige Google om at tja… jeg plasserte de nå der, men jeg stoler ikke helt på disse lenkene, så crawleren deres får bedømme selv… Men det var før, nå har jeg faktisk begynt å digge ”Nofollow” leser du mer så forklarer jeg hvorfor.

Bruken av ”Nofollow” tag, pest og plage, men også viktig redskap for søkemotoroptimalisering

Nå vet jeg at jeg tråkker i et minefelt når jeg skriver dette, så please ikke spenn bein på meg, og la meg forklare det først. La oss nå tenke oss at den grønne streken du får i Google toolbar, også kjent som Page Rank er en indikator som forteller om kvaliteten/stryken på nettsiden din (jeg bruker Page Rank bare for å forenkle det hele). Da er det jo ganske logisk å tenke seg at dersom din nettside har 5 i Page Rank (styrke), så vil denne styrken bli fordelt på alt innholdet på den aktuelle nettsiden – er du med? Med andre ord har du en nettside med 400 ord og 30 lenker vil stryken bli fordelt deretter, – er du med nå?

Men er alle lenkene like viktige?

Se på bildet av MPX siden under:

SEO av MPX

Uten å ha brukt så alt for lang tid på nettsiden så ser jeg at det er nærmere 29 lenker som stjeler styrken fra resten av innholdet. Det er jo tross alt salg av produkter MPX tjener penger på, og jeg antar at de ønsker at produktene deres skal være godt synlige i søkemotorene, og ikke all informasjonen om dem og kjøpsbetingelsene osv..

MPX med bruk av ”Nofollow” tag

Nettbutikken MPX

Alt som er merket med rødt er noe jeg ville ha satt en ”Nofollow” tag på. Grunnen er så enkel som jeg beskrev over, det er salg av produkter de tjener penger på, og det er produktene deres som må være godt synlige i søkemotorene og ikke kjøpsbetingelsene og om oss sidene deres.

Ved å bruke ”Nofollow” tag på de nettsidene som er kjekt å ha for brukerne men ikke så viktige for søkemotorene vil styrkeforholdet bli bedre fordelt på nettsiden, og sannsynligheten for at nettsiden kommer høyere opp i søkemotorene blir etter min mening mye større.

Slik søkemotorene har utviklet seg nå, så mener jeg at webmastere bør fokusere på å fordele styrken på de viktigste tingene, – ikke alle lenkene er like viktige for søkemotorene. Ved å bruke ”Nofollow” tag oppnår du akkurat dette.

Anbefaler også at du tar en titt på: Do Nofollow Link Count?

Gi Kudos til denne saken!

Skrevet av Anghus - Søkemotoroptimalisering

Legg igjen en kommentar da

Les også:

Dersom du likte denne posten kan du abonnere på RSS feed!

11 kommentarer

speak up

Kommenter innlegget under, eller bruk trackback fra din egen side.

Smil og andre smiler tilbake, og husk ikke SPAM.

Du kan bruke følgende tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

:

: