For en stund tilbake fikk jeg en mail fra en leser som lurte på om det var lurt å markedsføre nettsteder via artikkeldatabaser. Så her er mine tanker rundt dette, noe forsinket, men dog bedre sent enn aldri.
Tidligere i år skrev jeg: Publiser artikler for å øke synligheten av nettsiden din, hvor jeg tok opp hvordan man enkelt kunne få mange inngående lenker til nettsidene sine, bare ved å skrive små og enkle artikler.
Riktignok, er dette fortsatt en effektiv metode for å øke inngående lenker, men etter min mening har duplikat filtrene blitt strammere, og mye av effekten uteblir. Det er fortsatt hundrevis, for ikke å snakke om tusenvis av artikkeldatabaser som bare venter på å bli brukt, men ulempen er at enkelte av disse sidene sakte men sikkert blir deindeksert i søkemotorene fordi det er for mye klipp og lim.
Så hva kan du gjøre?
Slik jeg beskrev i denne posten: Publiser artikler for å øke synligheten av nettsiden din så anbefaler jeg fortsatt at du velger ut noen databaser som du ønsker å bruke, og lar resten ligge.
Men hva med norske sider?
Per dags dato vet jeg ikke nok om det finnes slike artikkeldatabaser på norsk, og vil gjerne at du tipser meg om dette. Men personlig hadde jeg kontaktet nettsider som er innen mitt segment, og spurt om vi kunne gjøre en byttehandel. Jeg får lov til å skrive en artikkel på siden din, med link tilbake til meg, og omvendt. For det er ingenting som slår vel skrevne tekster, spesielt når en selv ikke har brukt tid på dem.
Skrevet av Anghus - SøkemotoroptimaliseringDersom du likte denne posten kan du abonnere på RSS feed!
Hei. Et utrolig interessant tema det her med artikkelmarkedsføring. Som jeg tidligere har skrevet flere steder, har jeg hatt stor suksess med metoden, men da fra sider jeg driver i USA. I Norge har jeg enda ikke fått prøvd ut metoden, da det - som du helt riktig sier - ikke har eksistert noen artikkeldatabaser her. Jeg opprettet derfor http://www.webartikler.com, som fungerer som et bindeledd mellom webmastere som ønsker å utveksle artikler med hverandres sider. - Dermed bygger de direkte innlenker, samtidig som de gir hverandre trafikk.
Hva angår duplikat innhold har jeg personlig aldri blitt straffet for dette. Jeg har heller aldri hørt om andre som har blitt straffet. Google har selv sagt, i en offentliggjort artikkel (ref: http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2006/12/deftly-dealing-with-duplicate-content.html)
” However, we prefer to focus on filtering rather than ranking adjustments … so in the vast majority of cases, the worst thing that’ll befall webmasters is to see the “less desired” version of a page shown in our index. ”
Dermed er det så sagt fra kilden som antakelig er mest autoritær på området, at duplikatinnhold ikke straffes, men det kan hende selve artikkelen som finnes på flere sider, ikke vil få en “ranking” i forhold til indekseringen. Linken som ligger i artikkelen, vil like fullt telle som en “stemme” for den siden som linken peker til.
Jeg ønsker også å nevne, da jeg selv har studert mye rundt SEO og artikkelmarkedsføring - at duplikatinnhold er et uttrykk som kom til, da det ble funnet “black hat” metoder, hvor det f.eks. ble opprettet 100 forskjellige subdomener på f.eks. 10 forskjellige IP adresser, hvor artiklene som lå ute på alle disse (1000) sidene hadde nøyaktig samme innhold, bortsett fra optimaliseringsordene som ble manuelt satt inn i hver “svada-artikkel”. Deretter ble disse 1000 sidene linket opp mot en og samme side.
Veldig ofte så kan “SEO språket” lett misforståes, og en fjær blir som kjent veldig ofte til fem høns.
Igjen vil jeg referere til sider som WebArtikler.com, og påpeke at sider som dette aldri har ført noen til utestengelse fra Google eller andre søkemotorer. Det handler rett og slett om sider som lar webmastere innenfor samme nisjer jobbe sammen i et samarbeid. Noe som alltid har vært en god løsning på å få mer gjort på samme tid. Altså effektivitet når det kommer til innholds-generering.
Jeg håper denne kommentaren for lov å ligge, og jeg hører også gjerne fra andre som har sine synspunkter på området.
Med vennlig hilsen,
Roger Gustavsen fra
www.webartikler.com
Jeg vil nå ikke si at linkbytting med andre sider er like bra som å sende inn artikler. Toveislinker kan bli straffet av google, ved at de teller veldig lite, eller blir oversett. Det er derimot mulig med treveislinker, som jeg har hørt at ikke blir like straffet av google, eller at de ikke blir straffet i det hele tatt.
Det foregår slik at du linker til en side, siden du linker til linker til en annen, som igjen linker til deg.
Men noe av det enkleste er jo selvsagt å sende inn en artikkel med “ankertekst” til siden din på de søkeordene du ønsker å ranke på.
Du kan jo for eksempel sende inn en artikkel til min nyeste webside - Artikkeldatabasen.Net! =)
Moro med andre norske internet marketers!
Linkbytting med andre nettsider har aldri skadet, og vil heller ikke skade dersom det er relevante sider. Eksempel: Jeg skriver om mobiler og lenker over til andre sider som skriver om mobiler, og de lenker tilbake.
Problemet med toveislenker har vært at det er for mange som bytter lenker med nettsider som IKKE er relevante, og da får man for lite igjen for lenkebyttingen.
Problemet med artikkelmarkedsføring er at de ofte blir duplisert og publisert på andre nettsider.
Men hovedartikkelen vil jo ikke bli straffet for det. Og hvis artikkelen blir publisert på andre, relevante nettsteder vil jo det også skape trafikk fra de sidene.
Forresten godt poeng det med at folk bytter linker med irrelevante nettsider. Sikkert bare jeg som husker feil av det jeg leste.
PS. Du burde forresten endre instillingen på bloggen din under “permalinks” til “custom” og /post/%postname% for SEO fordeler ;o) Da vil du få posttitlen i url’en - noe søkemotorene elsker som du sikkert vet.
Hei igjen,
legg til en html også så får du en perfekt postlink
Det er bevisst at det ikke har blitt gjort fra min side. Jeg ville teste om dette hadde så fryktelig mye å si, noe jeg ikke har lagt merke til. Men på en annen side, så lager Wordpress enkle URL ala: ?p=XXX disse er barnemat for søkemotorene 
Sant sant,men vi vet jo hvor mye en url har å si for søkemotorene. Så du vil jo sikkert ranke bedre på keywords du har i titlene. Men samtidig, hvis du har testet dette og vet at det ikke har mye å si er det jo bra =)
Jeg har forresten også funnet ut at domener med bindestrek funker veldig dårlig vs. sammenkoplede ord uten bindestrek.
- Preben Frenning -
Artikkeldatabasen.Net
Jeg har sjekket litt mer rundt om dette, og hørt at grunnen til at man ikke burde bruke bindestrek, er fordi google deler opp hele ordet, og vektlegger hvert enkelt ord mye sterkere.
Så hvis du vil ranke på et spesifikt long tail ord, burde domenet være akkurat det, uten bindestrek o.l. Du vil også ranke på ord som er inni domenet også.
En annen ting når jeg først poster her…
Det med at nøkkelordene burde være i url’en er jo ikke bare bra for søkemotorene, men også for brukerene. En tittel er jo bedre enn f.eks ?p=139. Hvis man for eksempel har lest et par poster, og ønsker å finne tilbake til en spesifik.
Pluss at jeg tror det er en del søkemotorer som vektlegger det veldig sterkt. Ihvertfall over lengre tid.
- Preben
En annen fin ting med å ha riktig nøkkelord i URL’ene, er på de steder hvor det ikke er tillatt med ankertekst, som i Ankertekst - Er nettopp at ved å nøkkelord i URL’n, får du også nøkkelordet med i ankerteksten.
Flere burde kanskje tenke litt sånn…?
Morsomt å se at dere har fått ordnet dere en artikkelside også. Det mangler fremdeles flere for norske nettredaktører.
Mvh.
Roger Gustavsen
www.webartikler.com