« Adjø Prioritet - en tragedie for SEObransjen i Norge
» Oppgradering av bloggen

Søkemotormarkedsføring ingen snakker om

07.25.07 | 2 Kommentarer

I løpet av sommeren har jeg fått inn to henvendelser som så å si er identiske. Nemlig - hvordan få flere inngående lenker uten å betale for dem, eventuelt hvordan øke verdien av inngående lenker? Dette er en del av søkemotormarkedsføring ingen snakker om. Hva, betale for inngående lenker, er det mulig? - Ja hvis du ikke har hørt om dette tidligere anbefaler jeg at du leser denne posten: Enkel guide for hvordan du kan tjene penger på bloggen din. For de av dere som allerede kjenner til hvor stor business dette er, kjenner vel også til hva de ulike søkemotorene synes om dette. «Nei, Nei og atter NEI!» (Google, MSN og Yahoo). Mens andre synes at dette er ren SPAM teknikk som vi i optimaliseringsbransjen benytter oss av - dem om det! Faktsik så skal jeg skrive om mine tanker rundt betalte lenker i en annen post senere. Men over til noe helt annet, hvordan øke verdien av inngående lenker uten å betale for dem??

Vel det enkleste må vel være, skriv interessante artikler så andre lenker til siden din. Som om dette er så enkelt? For de av dere som mener dette, - er dere virkelig klar over hvor lang tid det tar å skrive? Okay la oss nå si at du har skrevet en interessant artikkel om «BILÆR Å BÅTAR» og at og at jeg nå velger å lenke til deg, men har du noe kontroll på hvordan jeg lenker? - jeg kan lenke til deg enten sånn: «Ola dunk skriver» eller sånn «les mer her» eller «Bilær å båtar». Selvsagt kan jeg jo liste opp mange andre muligheter, men allerede nå ser du med eksemplet mitt over at du har 1/3 sjanse for at jeg lenker til siden din ved å bruke nøkkelordene du ønsker. Det er bedre med en sånn lenke enn ingen lenker tenker du vel? og svaret er – Ja, det er det, og enda bedre, dette er naturlige lenker som søkemotorene digger (ta en titt på: Digger Google nettsiden min?). Men til syvende og sist er det kvaliteten på lenken som avgjør hvorvidt den har noe effekt for optimalisering av akkurat din side, og da har nøkkelordet lenken blir sendt videre fra veldig mye å si.

En annen ting du må tenke over er at det er begrenset hvor mange som virkelig er interessert i å lese det du skriver. Det kan enten hende at det du skriver er svada og helt uinteressant (Les mer om: Hvorfor bloggen din su#%@) eller det faktum at da du skriver på norsk så har du et mye mindre segment, med andre ord, færre som har interesse av det du skriver, færre som syns det du skriver er bra, og til slutt, enda færre som velger å lenke til deg selv om de syns det du skriver er bra. Som økonom vet jeg at alt til syvende og sist handler om å fordele de ressursene man har rundt seg på en best mulig måte. Og når det kommer til inngående lenker er det begrenset hvor mange webmastere som lenker til deg «frivillig», derfor er det desto viktigere at du tar vare på denne muligheten og utnytter den – men kun på den snille måten.

Søkemotormarkedsføring ingen snakker om

I april skrev jeg denne artikkelen: Har du kontroll på statistikken? Og igjen er det duket for å grave seg ned i statistikken. Som jeg sikkert gav inntrykk av den gang, så er jeg en statistikk junkie. Jeg digger å finne ut om hvor leserne mine og leserne til kundene mine kommer fra. Og det er nettopp dette du kan benytte deg av. Men istedenfor å telle antall besøkende inn til nettsiden din, skal du nå heller fokusere på hvem som lenker inn til nettsiden din.

Selvsagt finnes det flere måter å gjøre dette på.

1. Dersom du bruker Awstats kan du laste ned loggfilene og analysere disse. Dette er vel en tungvint måte, men som alt annet – ting tar tid.

2. Gå til Yahoo Siteexplorer og søk opp nettsiden din. Trykk deretter på «inlinks» og deretter på except this domain i menyen, og til slutt velger du «to entire site». Nå får du opp overskriften over alle nettsidene som lenker til deg.

OBS!: Yahoo indekserer nettsider som følger «NoFollow» tags. Men det er et godt utgangspunkt, og gir deg noe å jobbe ut i fra. Når du åpner opp sidene for å sjekke om nettsiden lenker til deg, så husk å se etter om hvorvidt nettsiden bruker «NoFollow» tags for å lenke til deg.

Henger du med så langt? Bra, - det er først nå den «kjedelige» jobben begynner.

Uansett om du velger å lese av statistikkloggen eller om du ønsker å bruke resultatene fra «siteexplorer» så må du først finne ut om den aktuelle siden virkelig lenker til deg. Etter at du har fått bekreftet at en slik lenke finnes, går du på Google og søker opp den aktuelle nettsiden. (Tips bruk “….” når du søker og søk etter titler, pluss en setning eller to fra siden).

Søket ditt i Google vil enten vise deg den aktuelle nettsiden, eller så får du beskjed om at nettsiden ikke finnes. Uansett så merker du deg dette og lagrer URL’ene. Deretter er det bare å fortsette så lenge du orker.

La oss nå si at du har sittet med dette i noen timer, og dette har resultert i at du har funnet 100 innkommende lenker fra nettsider (hvorav 50 er indeksert i Google, mens restrerende ikke kunne bli funnet).

De nettsidene som ikke ble funnet har: 1. ikke rukket å bli indeksert i søkemotoren enda. Eller 2. falt ut på grunn av dårlig oppbygging av nettsiden. Uansett hvilken årsak det måtte være, så er det din jobb å få disse sidene indeksert. Den letteste måten å gjøre dette på er at du «pinger» disse URL’ne ved bruk av Pingomatic eller Pingoat. Det er viktig at du ikke går helt bananas, «ping» i dag og sjekk URL’en om noen dager. Dersom den ikke har dukket opp, «ping» igjen, osv… Skjønner tegninga?

Men hva med de lenkene som allerede er indeksert? Vel, det skader ikke å peke noen lenker til dem. Har du lagt merke til hvordan enkelte firmaer oppretter sider som «oss i media» osv.. og lenker tilbake til andre nettsider som skriver om dem?
Selvsagt finnes det andre måter å gjøre dette på, du kan for eksempel opprette en bloggsekjson på nettsiden din eller på et selvstendig domene, bruk fantasien. Men husk, du skal ikke spamme, gjør du det, risikerer du at nettsiden din faller ut, like fort som den ble indeksert.

Nå er ideen til dette ikke så veldig unikt, men jeg har ikke sett noen andre diskutere dette åpenlyst i Norge. Er det fordi mange ikke har tenkt over dette? Eller bruker vi slike metoder, men vi snakker ikke høyt om det?? Det kan også hende at enkelte syns dette er på kanten av hva som burde være tillatt, men hvis du tenker over så benytter du deg av søkemotoroptimalisering for å hjelpe andre nettsider samtidig som du hjelper deg selv - hjelp til selvhjelp med andre ord.

Gi Kudos til denne saken!

Skrevet av Anghus - Søkemotoroptimalisering

Legg igjen en kommentar da

Dersom du likte denne posten kan du abonnere på RSS feed!

2 kommentarer

speak up

Kommenter innlegget under, eller bruk trackback fra din egen side.

Smil og andre smiler tilbake, og husk ikke SPAM.

Du kan bruke følgende tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

:

: