« Sjekkliste for søkemotoroptimalisering – kom i gang nå!
» Ny metode for å oppdage tilleggsresultater – Google Supplemental

Google gir blaffen i de små - Ikke helt korrekt

07.30.07 | 2 Kommentarer

Usladdet har skrevet et innlegg, hvor han tar opp hvordan Google gir blaffen i de små aktørene på Internett. Dette stemmer vel ikke helt.

“Hvis du starter en hjemmeside og håper på hjelp fra Google, kan du bare glemme det. Google hjelper kun de store og veletablerte på internett og gir fullstendig blaffen i nye aktører.”

Slik jeg oppfatter det, så hjelper Google ingen. Google og de andre søkemotorene er et verktøy som kan benyttes, dersom man vet hvordan man skal bruke det. Sammenlignet med andre søkemotorer, leverer Google etter min mening innhold som er mest relevant til søket. Og som en nykommer, kan man jo alltids kjøpe annonseplass hos søkemotorene.

“Det er viktigere for Google å presentere uinteressant tøv fra VG, Nrk, TV2, Dagbladet og andre store aktører enn å vise nye hjemmesider med nytt spennende innhold. Årsaken er nemlig at store aktører har mange som linker til dem, og det tolker naive Google til å bety at alt disse aktørene har er godt stoff for de som søker via søkemotoren.”

Ja det er riktig at aktører som VG, Nrk, TV2 og Dagbladet rangerer høyt. Men dette er ikke bare fordi de er store. De «mater» søkemotorene med ferske nyheter x antall ganger om dagen. Samtidig som de er flinke til å strukturere nettsidene sine. Det at mange lenker til disse sidene er et resultat av at disse sidene har mange lesere, og at mange nok syns det de skriver er interessant, og verdt å lenke til.

“Hadde de som jobber i Google brukt hodene sine en smule, hadde de sørget for at minst 10% av søkeresultatene hadde vært nye hjemmesider. Da hadde i det minste nykommere på internett hatt en sjanse til å bli funnet. Først når x-antall andre hjemmesider har linket til nykommerne, vil Google begynne å vise de nye hjemmesidene.”

Det er akkurat dette Google prøver på i sitt Universal Search. Dette gjør det mulig for nykommere å rangere høyt, selv om de ikke har mange lenker til nettsiden sin. Men som jeg har skrevet tidligere, det er ikke alltid antall lenker har så veldig mye å si, det er kvaliteten på disse lenkene som til slutt avgjør hvorvidt du havner høyt i søkemotorene eller ikke.

Gi Kudos til denne saken!

Skrevet av Anghus - Søkemotoroptimalisering

Legg igjen en kommentar da

Dersom du likte denne posten kan du abonnere på RSS feed!

2 kommentarer

speak up

Kommenter innlegget under, eller bruk trackback fra din egen side.

Smil og andre smiler tilbake, og husk ikke SPAM.

Du kan bruke følgende tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

:

: