« Ny metode for å oppdage tilleggsresultater – Google Supplemental
» Har du en blogg? Bruker du Nofollow tag? - Slutt med det!

Wikia – et luftslott

07.31.07 | 5 Kommentarer

E24 har skrevet en artikkel om Wikia søkemotoren, og Wikipedia-gründerens planer om å knuse Google – et luftslott spør du meg!

Jeg må innrømme at jeg humrer godt når jeg leser uttalelser som:

Jeg kan ta feil, men jeg tror at den nye søkemotoren kommer til å flytte maktbalansen fra søkeselskapene tilbake til utgiverne. Jimmy Wales

I mars skrev jeg dette innlegget: Derfor vil ikke Wikipedia lykkes med sin søkemotor, og jeg står enda fast på påstanden min.

Som jeg skrev den gang, så leverer Google, Yahoo og MSN nærmere 70% trafikk inn til Wikipedia. Riktignok så mener «wikipedianere» at det ikke skal være noe «sammenheng» mellom Wikipedia, og den nye søkemotoren Wikia, men dette virker jo helt utenkelig.

Sist VG skrev om denne saken, kom det frem at Wikia ønsket å kapre 5% av søkemarkedet, men er det virkelig mulig å kapre 5% av søkemarkedet når brukermassen til Wikipedia består av «kun» 300-500′ brukere?

Wikia utvikles av brukerne

Den nye søkemotoren, skal i likhet med Wikipedia, utvikles av sine brukere gjennom en såkalt åpen kildekode.
Det betyr at hvem som helst kan gå inn og endre opplysninger.

Et annet spørsmål som dukker opp er hvorvidt dette er så heldig. I dag vet vi hvordan enkelte som jobber innen søkemotoroptimalisering bevisst har gått inn for å spamme Wikipedia, mens andre har hatt politiske hensikter. Dette blir jo som 17 mai og julaften for disse menneskene. Og kan jeg virkelig stole på at de resultatene som kommer opp i den nye søkemotoren er til å stole på, eller er det en “fjøsnisse” som skal bestemme hvilken informasjon som skal være tilgjengelig for meg?

Men uansett, hva syns du? Er Wikia bare et stort luftslott? Eller tror du virkelig at de klarer å endre maktbalansen fra søkeselskapene til utgiverne?

Gi Kudos til denne saken!

Skrevet av Anghus - Søkemotoroptimalisering

Legg igjen en kommentar da

Les også:

Dersom du likte denne posten kan du abonnere på RSS feed!

5 kommentarer

speak up

Kommenter innlegget under, eller bruk trackback fra din egen side.

Smil og andre smiler tilbake, og husk ikke SPAM.

Du kan bruke følgende tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

:

: