« Adjø til PageRank
» Er du lei av å blogge?

Webstatistikk – hva skal du se etter?

08.12.07 | 2 Kommentarer

Som jeg har skrevet tidligere er det utrolig viktig å ha kontroll på webstatistikken. Her har du noen tips om hvordan du kan bruke denne statistikken til å finne mer om dine besøkende.

Men først, dersom du ikke har lest den første artikkelen jeg skrev om webstatistikk anbefaler jeg at du tar en titt på den nå: Har du kontroll på statistikken? Nå som du vet hvor mange besøkende du har til ditt nettsted, er det på tide å bruke denne statistikken til å oppnå enda flere besøkende.

Hva leses mest på nettsiden din?

Har du en oversikt over de mest populære artiklene på ditt nettsted? Dette gir deg nyttig informasjon om hva dine lesere er ute etter og ikke minst hva du bør skrive mer om i fremtiden.

Hvem sender trafikk til nettsiden din?

Vet du hvordan dine besøkende kommer inn på nettsiden din? Søker de etter nøkkelord i søkemotorene, eller blir de videresendt fra andre kilder? Dersom du bruker webstatistikkprogrammer klarer du enkelt å finne ut av dette. Jeg vil også anbefale at du bruker Hit Tail for å finne ut av eksakte søk som fører frem til akkurat din nettside.

Etter at du har funnet ut mer om trafikkildene dine, kan du ta i bruk en strategi som jeg har skrevet om her: søkemotormarkedsføring ingen snakker om.

Hva søkes det på?

Har du en søkefunksjon på nettsiden din? Vet du hva dine besøkende søker etter når de først er inne på nettsiden din? Dette gir deg nyttig informasjon om hva du bør skrive mer om, men også hvordan du bør strukturere nettsiden din.

I tillegg bør du også konsentrere deg om gjennomsnittstiden, dine besøkende bruker på nettsiden din og antall sidevisninger per besøkende.

Så hva venter du på? Grav deg ned i webstatistikken din!

Skrevet av Anghus - Søkemotoroptimalisering

Legg igjen en kommentar da

Les også:

Dersom du likte denne posten kan du abonnere på RSS feed!

2 kommentarer

speak up

Kommenter innlegget under, eller bruk trackback fra din egen side.

Smil og andre smiler tilbake, og husk ikke SPAM.

Du kan bruke følgende tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

:

: