« Hva er KEI?
» Gratis optimalisering

Søkemotoroptimalisering, hvem skal man velge?

11.26.06 | Ingen kommentarer

I dag er det mange som tilbyr slike tjenester i Norge, men spørsmålet er hvem skal du velge?

Det er vel ikke noe tvil om at søkemotoroptimalisering er en viktig del markedsstrategien til et firma, men hvordan vet man at man velger riktig kandidat til å ta seg av jobben.

1. Kompetanse

Hvor stor kompetanse besitter det firma som skal ta seg av optimaliseringsjobben for deg? En måte å finne det ut på er rett og slett søke på Google etter utrykk som leder deg til firma. Dersom det aktuelle firma ikke kommer høyt opp i søkemotorene, bør det ringe noen bjeller.

2. Spør etter tidligere kunder

Dette er den sikreste måten å finne ut av om hvorvidt du bør la et firma ta seg av søkemotoroptimaliseringen for ditt firma. Merk deg at nystartede firmaer gjerne ikke har mange referanser å vise til, men det dette betyr ikke at de ikke er dyktige.
3. Spør dem om de kan gi deg en gjennomgang av optimaliseringsprosessen.

Hvordan er måten de jobber på? Du har vel fått med deg at alle optimaliseringsfirmaer med respekten for seg selv, gjerne fører opp denne setningen: Vi følger retningslinjene fra Google, blah blah blah. Joa men det er stor forskjell på teori og praksis. Spør dem rett ut hva de har tenkt å gjøre for å øke synligheten din på Internett.

4. Hvilke garantier blir gitt?

Kommer du over noen firmaer som lover deg at du får første plassering i Google eller andre søkemotorer, styr unna! Det er ingen som kan gi deg en slik garanti.

5. Pris

Spesifiser hvilke nøkkelord du vil bli funnet på, og prisen for dette. Skal du betale per time, måned eller kvartalsvis? Hent inn prisinformasjon fra andre firmaer og sammenlign prisene.

6. Rapportering under arbeidet

Hvordan foregår rapporteringen under arbeidet? Det som skiller søkemotoroptimalisering med andre tjenester er at du ikke legger merke til arbeidet før lenge etterpå. Det er derfor veldig viktig med at du under hele optimaliseringsprosessen har innsyn i det som blir gjort.

7. Budsjett

Hvor mye er du villig til å betale for å øke synligheten din på Internett? Det finnes firmaer som tar betalt for å legge deg inn i diverse søkemotorer, styr unna disse, dette er noe du kan gjøre selv, helt gratis.

Men regn med at seriøse firmaer innen søkemotoroptimalisering gjerne tar over 15000 for et prosjekt.

Skrevet av Anghus - Søkemotoroptimalisering

Technorati Tags: ,

Dersom du likte denne posten kan du abonnere på RSS feed!

speak up

Kommenter innlegget under, eller bruk trackback fra din egen side.

Smil og andre smiler tilbake, og husk ikke SPAM.

Du kan bruke følgende tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

:

: