« Google entrer spillbransjen
» Stop foreclosure

Sleip markedsføring av Grandiosa

02.17.07 | 20 Kommentarer

Alle pizzaelskere har vel fått med seg at Grandiosa er ute men en ny smak: Full pakke. Nå er det ikke pizzaen denne posten skal dreie seg om, men reklamestrategien Grandiosa har valgt å bruke.

Hvem husker vel ikke fjorårets landeplage, ”lørdags pizza, vi snakker ekte kjærlighet”, også denne gangen har Grandiosa bestemt seg for å lansere en ny reklamevideo og en fengende låt. Videoen kan du se her.

Er du oppmerksom så ser du på slutten av videoen at du kan laste ned låten Gratis ved å sende Grandis til 2225. Vel helt gratis er det dog ikke. Dersom du bestemmer deg for å laste ned denne ”GRATIS” ringetonen så må du faktisk betale hele 2 kroner for dette.

Ser ut som om Grandiosa har lært av feilen fra i fjor, da de måtte ut med over 500.000 Kr i tapte inntekter på grunn av all nedlastningen.

Så derfor, kjære Grandiosa, ikke det at 2 kroner har så mye verdi i seg selv, men vennligst ikke si at en ting er GRATIS for så å spørre om penger for det. Dette er helt klart brudd på Markedsføringslovens § 2. Villedende forretningsmetoder, noe som tilsier:

 

Det er forbudt i næringsvirksomhet å anvende uriktig eller av annen grunn villedende framstilling som er egnet til å påvirke etterspørselen etter eller tilbudet av varer, tjenester eller andre ytelser.

Det samme gjelder enhver annen framgangsmåte som kan ha slik betydning for etterspørsel eller tilbud, såframt den gjennom sin utforming eller på grunn av omstendigheter ellers er egnet til å villede forbrukere.

Gi Kudos til denne saken!

Skrevet av Anghus - Søkemotoroptimalisering

Legg igjen en kommentar da

Dersom du likte denne posten kan du abonnere på RSS feed!

20 kommentarer

speak up

Kommenter innlegget under, eller bruk trackback fra din egen side.

Smil og andre smiler tilbake, og husk ikke SPAM.

Du kan bruke følgende tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

:

: