« Stop foreclosure
» Rimelig Webleverandør

Google har mistet Gmail domenet

02.18.07 | 1 Kommentar

Denne posten sponses av: Web Design Agency

Tidligere denne uken ble det kjent at Google mistet Gmail.de, og nå viser deg seg at det samme har skjedd med Gmail.pl (Polen) domenet. En gruppe bestående av diktere bestemte seg for å lage en gratis nettside hvor folk kunne skrive dikt.

Navnet de kom opp med for nettsiden er: “Grupa Młodych Artystów i Literatów” (GMAiL). Ganske naturlig bestemte gruppen seg for å kjøpe et domenenavn som var enkel å huske, og da de sjekket Gmail.pl og det fortsatt var valget veldig enkelt.

Nå viser det seg at Google har satt advokatene sine på saken, og mener at Gmail.pl bryter med retningslinjene til Google og ber Grupa Młodych Artystów i Literatów, å gi fra seg domenenavnet. Gruppen har forsøkt å selge domenenavnet til Google, men søkemotorgiganten har informert via sine advokater at dette ikke kommer på tale.

Det blir spennende å se hvordan denne saken håndteres av det polske rettsvesenet. Og det beste med hele historien er jo at: Gmail ble lansert i 2004 (april, hvis jeg ikke tar helt feil), mens gmail.pl domenet ble registrert så sent som 1. november 2006. Problemet er bare at Google ikke har tatt patent på Gmail navnet i Polen.

Uansett patent eller ikke, så er det veldig innlysende at folk flest som har tilgang til Internett i Europa vet hva Gmail står for.

Gi Kudos til denne saken!

Skrevet av Anghus - Søkemotoroptimalisering

Legg igjen en kommentar da

Dersom du likte denne posten kan du abonnere på RSS feed!

1 kommentar

speak up

Kommenter innlegget under, eller bruk trackback fra din egen side.

Smil og andre smiler tilbake, og husk ikke SPAM.

Du kan bruke følgende tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

:

: