« Blueseo.com
» FBI trener opp svenskene for å bekjemte nettpirater

7 enkle steg for å komme seg til topps i Google

02.20.07 | 13 Kommentarer

Jeg blir ofte spurt om jeg kan komme med noen tips om hvordan man kommer seg til topps i Google. Jeg har skrevet om dette emnet tidligere, men om du ikke har fått med deg dette, så skal jeg prøve å oppsummere dette i denne posten.

1. Innhold på siden

En innholdsrik side er en god start for å komme høyt i Google og de andre søkemotorene. Sørg for at du oppdaterer nettsiden din ofte med kvalitets innhold. Se for deg en søkebot som kommer på nettsiden din, dersom boten finner nytt innhold, vil den automatisk indeksere dette, og søke igjennom for nytt innhold. Men dersom du ikke har oppdatert siden på lenge, vil boten forsvinne like fort som den kom. Ta en kikk i loggfilene dine, dersom du har tilgang til disse. Se da hvor ofte de forskjellige botene besøker nettsiden din, er de innom 1 gang i uken, eller 3-4 ganger om dagen?

En annen grunn for å oppdatere nettsiden din oftere er at da kan jobbe målrettet mot nye nøkkelord du ønsker å optimalisere for. Dersom du ikke vet hva nøkkelord er, kan lese mer om dette ved å følge denne lenken: Optimalisering av nøkkelord.

2. Inngående lenker

Du kommer ikke utenom dette. For at en nettside skal komme høyt i Google og andre søkemotorer er det viktig at nettsiden din har mange, og ikke minst kvalitets lenker inn til seg. Med kvalitets lenker mener jeg lenker fra sider som Google stoler på. En enkel måte å finne ut av om Google stoler på en nettside er ved å sjekke sidens Page Rank. Merk da at de fleste nettsider vil over tid vise 3 i Page Rank. Jeg vil anbefale at du forsøker å få inn lenker fra nettsider med minst 4 i Page Rank.

En annen ting du må huske på er at nettsiden som sender ut lenke til deg, har begrenset antall med utgående lenker. På diverse sider på nettet vil du lese at en nettside som sender ut mer enn 50, 60 utgående lenker blir sett på som et lenke farm, og mange mener at du bør unngå dette.

Dette er bare tull. Men det som derimot er fakta er at en nettside som sender ut så mange som 50 lenker og oppover, ikke har så mye verdi for deg. Dette fordi Page Ranken som blir sendt ut blir nokså utvannet. Eksempel: Denne siden som har et PR på 6, dersom jeg skulle ha sendt ut 50 lenker til eksterne nettsider ville PR per side vært så lite som: 0,12 (6/50). Derfor vil jeg anbefale at du forsøker å få inngående lenker fra sider som lenker ut til så få som mulig.

3. Unike titler på din nettside

Bruk unike titler på dine artikler /nettsider. Det er mange som bruker en og samme tittel over hele nettsiden. Da søkemotorene måler relevans når de viser søkeresultatene, vil nettsiden som bruker samme tittel over hele nettstedet slite med å komme høyt opp.

4. God navigasjon

Sørg for at nettsiden din har en god navigasjon. Vet du hvordan nettsiden din blir lest av søkemotorene? En søkemotor leser sidens innhold fra topp → venstre → midten → høyre → bunnen. Her er det lurt at du bruker en publiseringsløsning som ikke lager unødvendig mye med kode. Dersom du kun skal ha en enkel side for din bedrift, kan det være en ide å flytte sidens meny til høyre slik vi har gjort det på Anghus.

5. Bruken av nøkkelord

Ikke bruk for mange nøkkelord på nettsiden din. Sørg for at du begrenser nøkkelordene til maks to – tre av gangen. Dette fordi dette er det tallet du maksimalt klarer å optimalisere for på hver enkel side.

6. Bruk Site Map/ Sidekart.

For å gjøre det enklere for søkemotorene å snappe opp innholdet ditt er det viktig at du bruker Site Map/ Sidekart på nettsiden din. Et eksempel på et sidekart kan du finne ved å se øverst i menyen.

7. Ta i bruk Web 2.0

Del innholdet ditt med andre, eller rettere sagt du må oppfordre andre til å lese og lenke til innholdet ditt. En enkel måte å gjøre dette på er ved å bruke nettsteder som: Kudos.

Håper du får bruk for disse punktene. Skulle jeg ha glemt noen andre punkter i farten, er det bare å poste dem i kommentaren.

Gi Kudos til denne saken! Stem på denne posten hvis du tror den kan hjelpe andre.

Skrevet av Anghus - Søkemotoroptimalisering

Legg igjen en kommentar da

Dersom du likte denne posten kan du abonnere på RSS feed!

13 kommentarer

speak up

Kommenter innlegget under, eller bruk trackback fra din egen side.

Smil og andre smiler tilbake, og husk ikke SPAM.

Du kan bruke følgende tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

:

: