« Google Finance snart ute
» Oppsummering uke 8, 19-21 Februar. 2007

Digger du meg, digger jeg deg!

02.21.07 | 6 Kommentarer

Endelig virker det som om de norske Internettbrukerne er modne for Web 2.0 revolusjonen som har hjertet der ute. Med oppkjøpet av YouTube i minnet, er det vel ikke så unaturlig at også mediehus i lille Norge satser på å bli det neste fornorskede YouTube fenomenet.

I forrige uke gikk VG ut og sa at de snart ville lansere YouTube klonen i Norge, og det ville overraske meg veldig dersom de andre ikke fulgte etter, COPY CATS!

Mediehuset som jeg virkelig beundrer her i Norge, er vel Aller Internett. I fjor rundt denne tiden, lanserte de gadgets siden Dingz, og i år er Aller Internett igjen på banen med sin ”lille” digg-klonen Kudos. For de av dere som har jobbet med Internett markedsføring, har vel fulgt med storebroren Digg, og vet hvor mye det betyr å få en forside plassering der. For de av dere som ikke kjenner til dette, bør virkelig lese om det vellykkede stuntet til en av konkurrentene våre, Synlighet. Jeg tar av meg hatten for det dere fikk til, helt genialt.

Også MSN har lansert en tilsvarende digg-klone, som går under navnet Reporter, og sist men ikke minst har vi ABC Nyheter, en satsning fra Startsiden (Telenor). Det som forundrer meg veldig er spriket mellom ønsket trafikk og den virkelige trafikken disse sidene oppnår.

For de av dere som tror det har blitt enklere å tiltrekke seg mange lesere på nettet i dag enn tidligere, må tro om igjen. Før holdt det med å optimalisere en nettside, og vips så fikk man flere tusen besøkende hver dag. I dag må man regelrett krige om de samme besøkende, rett og slett fordi tilbudet er større enn etterspørselen.

Det blir spennende å se om den nye nettsatsningen i Norge holder stand, daglig popper det opp flere digg-kloner og YouTube etterlikninger. Men spørsmålet er vel hvor lenge enkelte av disse overlever.

Gi Kudos til denne saken!

Skrevet av Anghus - Søkemotoroptimalisering

Technorati Tags: ,

Dersom du likte denne posten kan du abonnere på RSS feed!

6 kommentarer

speak up

Kommenter innlegget under, eller bruk trackback fra din egen side.

Smil og andre smiler tilbake, og husk ikke SPAM.

Du kan bruke følgende tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

:

: