Ordliste
Artikkeloversikt
Ordliste
Side 2

Lurer du på hva de ulike optimaliseringsutrykkene betyr?

Alt-tekst

En alternativ tekstbeskrivelse som brukes til å gi informasjon om et bilde eller en grafisk fremstilling til søkemotorer og funksjonshemmede (feks blinde).

 

Annonser på web

Annonser på web kan deles inn i to hovedområder: Annonser på websider og annonser i søkemotorer. Google tilbyr begge typene gjennom Google Adsense og Google Adwords. Annonser har i dag blitt så vanlig på web at det ofte er en fordel å tenke på annonser i arbeidet med informasjonsarkitektur for nettstedet.

 

Bannlysning

Brudd på retningslinjene til en søkemotor kan resultere i at et nettsted blir bannlyst, dvs fjernet fra søkemotorens indeks.

 

Blackhat-teknikker

Søkemotoroptimalisering som bryter med søkemotorenes retningslinjer, blant annet gjennom bruk av doorway-sider og cloaking.

 

Cloaking

Levering av ulikt innhold til ulike besøkende på en webside.

 

Cookie

Informasjonskapsel. En liten mengde informasjon som sendes fra en webserver til en nettleser slik at brukere kan gjenkjennes på et nettsted. Informasjonen lagres i en tekstfil på harddisken.

 

CTR

Click Through Rate. Antall klikk på en webannonse i forhold til hvor mange ganger den er blitt vist. Gir en pekepinn på hvor effektiv annonsen er, og hvor relevant det aktuelle nøkkelordet er for annonsen i søkemotorer.

 

 

Domene

Den delen av en internettadresse som kommer etter "http://" og før neste "/", feks "google.com" eller ".com". I denne betydingen er et domene det samme som et domenenavn, noe som er forenklet i forhold til andre definisjoner.

 

Doorway-sider

Nettsider som er spesialdesignede for søkemotorer, og som ved hjelp av spesielle teknikker skjules for vanlige brukere, ved at de sendes til en annen side. Bruk av slike sider er et brudd på retningslinjene til mange søkemotorer.

 

Dublin Core-tagger

Et sett av metadataelementer som har som hensikt å identifisere elektroniske ressurser.

 

Everflux

Googles vedvarende, daglige oppdatering av sin indeks, i motsetning til de større Google-oppdateringene som skjer sjeldnere.

  
< Forrige   Neste >

Seo Verktøy

A feed could not be found at http://seo.anghus.com/component/option,com_rss/Itemid,0/feed,RSS2.0/no_html,1/

Siste fra Bloggen

A feed could not be found at http://www.anghus.com/blogg/?feed=rss2

Din IP adresse

Din IP adresse er: 44.192.47.87